Олег КОНОНОВ: «Мы не настолько богаты»
«Карпаты» ищут дешевых игроков, с которыми нужно будет проводить дополнительную работу

– У першій грі «Карпати» вийшли на поле з суттєвими кадровими втратами. Натомість навіть у заявці не було жодного новачка. Зрозуміло, вболівальників цікавить питання, чи будуть у команді нові гравці. І якщо будуть, то коли?
– Наш клуб, як я вже не раз підкреслював, роботу з підсилення складу веде постійно. При цьому ми проводимо так звану точкову селекцію. Перед тим, як відповісти на ваше запитання, я б хотів пояснити нашим уболівальникам один момент. Є два шляхи роботи на трансферному ринку. Перший – це вести пошук потрібних виконавців серед гравців, які вартують великих грошей. Тут, думаю, всім і все зрозуміло. Але є інший шлях, який і сповідує наш клуб. Справа в тому, що серед маловідомих і, відповідно, не дорогих футболістів також є насправді талановиті. Інша справа, що з ними потрібно багато попрацювати на тренуваннях, аби довести їх до належного рівня. Цей процес вимагає величезної і тривалої праці. Адже гравця необхідно спочатку знайти (а це зовсім не просто), а потім ще й підготувати. Чому ми обрали цей шлях, а не перший? Ціни на відомих гравців нині дуже високі. А головне, часто ці футболісти є добре розкрученими своїми клубами та агентами, але їхній рівень не відповідає ціні. Прикладів можна навести безліч – як в Україні, так і за кордоном. А ми не настільки багаті, щоб кидатися грішми. Краще їх потратити на розвиток інфраструктури клубу та на дитячий футбол. Тепер про питання новачків у нашій команді. Вони обов’язково будуть. Імен наразі не називатиму (розмова відбулася ще до підписання контракту з Андрієм Варанковим і Германом Пачеко – Авт.), бо спочатку повинно відбутися їхнє офіційне представлення клубом. Але можу сказати, що новачки з’являться в найближчі дні і всі вони, як на мене, хороші футболісти. А чи зможуть вони себе розкрити в «Карпатах», це вже залежатиме від нас, тренерів, ну й, звісно, від них. Вірю, що вони реально підсилять нашу команду....